Turte coapte pe tigaie
Deseori se poate întîmpla ca gospodinele să nu aibă drojdie în casă. Însă această nu este o piedică pentru a prepara niște turtițe gustoase pe tigaie. Vom avea nevoie de minim ingrediente, deaceea chiar aș spune că sunt și econome. Poate că avem iaurt sau chefir în casă care e pe cale să-și termine valabilitatea. Vă recomand aceste turte gustoase pe tigaie care se fac într-un timp rapid și fără mari bătăi de cap. Iată ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente: 250 ml chefir sau iaurt ( 2,5% grăsime, de o consistență lichidă), 1 ou ( îl puteți exclude), 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță rasa bicarbonat de sodiu, 400 gr făină, 3 linguri ulei.
Într-un vas amestecăm făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu. Dacă nu doriți ca să persiste gustul de bicarbonat de sodiu, îl puneți în chefir și lăsați amestecul 10 min. Eu l-am pus direct în făină.
Amestecăm chefirul cu oul.
Turnăm amestecul de chefir în făină. Frămîntăm un aluat moale, dar lipicios. Nu frămîntăm aluatul pînă la sfîrșit, dar punem cele 3 linguri de ulei. În așa fel aluatul nu se va lipi de mâini. Îl învelim în peliculă alimentară și îl punem la rece pe 20 minute.
Divizăm aluatul în 5 biluțe egale. Modelăm turtele pe masa presurată cu făină. Le coacem ( fără ulei) pe tigaie la foc mic pe ambele părți CU CAPAC.
Turtele sunt gata. Poftă bună.