Turte foioase la cuptor

Turte foioase la cuptor

                                                           Turte foioase la cuptor

Ingrediente: 300 ml lapte, 1 linguriță drojdie uscată, 1 linguriță rasă sare, 1 linguriță zahăr, 30 gr unt, 550- 580 gr făină, vreo 100 gr unt pentru a unge turtele, cașcaval la dorință.

Se amestecă mai întîi laptele de temperatura camerei cu drojdia, sarea și zahărul. Se lasă 10 min pentru ca drojdia să se descompună. Se adaugă treptat făina. Se frămîntă aluatul, dar nu pînă la gata. Se adaugă untul de temperatura camerei. Se frămîntă bine aluatul pînă nu se lipește de mîini. Se formează o cocă de aluat moale. Se lasă să se odihnească 30 min, după care se divizează în 8-10 bile. Bilele se odihnesc aproximativ 10 min.

Peste 10 min întindem cu citorul turtele.

După ce am terminat, începem de la prima turtă să modelăm turtițele.






Vom lăsa melcii pe masă acoperiți timp de 30 min, după care vom modela turtele cu citorul.


Turtele deja modelate se pun în tava unsă cu ulei. Opțional se ung deasupra cu gălbenuș de ou. Se coc  la temperatura de 180C, pînă se rumenesc frumos. Se pot prăji pe tigaia încinsă cu puțin ulei. 

Poftă bună.







Bunica recomandă