Colțunași leneși cu vișină

Colțunași leneși

Colțunași leneși

Ingrediente:

  1. 400 gr brînză dulce de vacă
  2. 6,7 linguri crupe de griș
  3. sare după gust
  4. 1 linguriță zahăr
  5. 2 ouă, vișine
  6. făină cît cuprinde.

Se amestecă brînza cu ouăle, sarea, zahărul. Se adaugă făina. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai adăugăm făină, astfel încît să putem modela o cocă netedă de aluat.



Vișinile le tăvălim în făină.



Porționăm aluatul în biluțe de mărimea unei nuci. Lucrăm pe masa presurată cu făină. Modelăm biluțele punînd în ele cîte o vișină. Apoi le tăvălim ușor prin făină. 



Punem biluțele la fiert. Apa o sărăm după gust. Se fierb 10- 15 min. Se ung cu unt sau cu smîntînă.



Poftă mare!!!




Bunica recomandă