Colțunași leneși
V-a fost vreodată dor de colțunași cu brânză, dar nu ați avut timp să-i preparați? Mi s-a întîmplat des acest lucru, mai ales cînd veneam acasă obosită după o zi grea de muncă. Pe lîngă faptul că sunt foarte delicioși, se prepară rapid. Pentru prepararea acestui aluat, vom avea nevoie de doar 3 ingrediente de bază și 30 minute. Iată ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente: 300 gr brânză proaspătă de vaci, 2 ouă, 280- 300 gr făină, 1 linguriță de sare.
Într-un vas vom amesteca ouăle cu brânza și sarea.
Vom pune treptat făina, amestecînd cu cealaltă mână amestecul. Presurăm făină din abundență pe masă, punem aluatul și modelăm coca de aluat. Dacă aluatul necesită făină, mai adăugăm. Vom ține cont și de umeditatea brânzei.
Modelăm colțunașii ( vezi imaginea alăturată). Lucrăm pe masa presurată cu făină.
Îi punem la fiert cînd apa începe să clocotească. Punem în apă sare după gust. Colțunașii fierb aproximativ 10-15 min. Poftă bună.