Brînzoaice
Am încercat o nouă rețetă de brînzoaice și vreau să mă împart și cu voi. Se pare că și aici sunt cîteva secrete ca brînzoaicele să se primeasca pufoase. Alt scop al meu a fost ca să încerc să le coc pe tigaie în puțin ulei și ,neaparat, pe tigaia așternută cu hîrtie de copt. Chiar am rămas uimită, cînd am terminat de copt brînzoaicele, iar tigaia a rămas curată. Așadar să vă scriu rețeta și etapele.
Ingrediente: 500 gr..brînză proaspătă de vaci cu cel mai mic procent de grăsime sau chiar degresată, 2 oua, 170-200 gr.fîăină (depinde de mărimea oulor) ,2 linguri de zahăr, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr vanilat, 1 linguriță plină praf de copt.
Punem brînza într-un tifon des și o stoarcem de zer. Stoarcem bine , bine pîna brînza ramîne uscată.
În făină adăugăm ingredientele uscate, amestecăm și o punem în vasul cu brînză. Sepărăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le adăugăm în brînză. Amestecăm bine, bine compoziția.
Albușurile le batem cu mixerul pîna obținem o crema albă și le adăugăm în amestecul cu brînză.
Cu mîna incorporăm albușurile în aluat.
Frămîntăm aluatul pînă se desprinde de pe mîni.
Punem tigaia pe focul de la aragaz, în tigaie punem o bucată de hîrtie de copt, puțin ulei (doar puțin), modelăm brînzoaicele cu palmele unse în ulei și le punem la copt. Tigaia trebuie să fie fierbinte. Pe parcurs, periodic, întoarcem brînzoaicele pe o parte și pe alta. Brînzoaicele se coc sub capac.
Brînzoaicele coapte se manînca calde cu smîntînă sau dulceață.
Poftă bună..!!!