Tort răcoritor din clătite

Tort răcoritor din clătite

Tort răcoritor din clătite


Vă prezint un tort răcoritor și lejer din clătite ce-l puteți servi îndată după asamblare. Eu am folosit cremă de frișcă și Mascarpone și clătite cu praf de cacao. Este un tort ce poate fi făcut cînd cineva din oaspeți sunt chiar pe cale de a intra în ospeție. Este făcut din ingrediente accesibile și nu ia mult timp de-l pregătit. Putem folosi  fructe la dorință. Eu am folosit vișine și căpșune, iar acestă combinație chiar foarte mult mi-a plăcut. Modul de asamblare l-am atașat puțin mai jos într-un video. Urmăriți ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente clătite: 


  1. 600 ml lapte
  2. 200 gr făină
  3. 30 gr cacao
  4. 4 ouă
  5. 3 linguri ulei
  6. 1 lingură zahăr
  7. 0,5 linguriță sare

Ingrediente cremă:


  1. 250 gr Mascarpone
  2. 250 ml frișcă ( 33% grăsime). Eu am folosit frișcă îndulcită ( dmv puteți adăuga în frișcă obișnuită + 150 gr zahăr pudră).


Pregătim clătitele. Într-un vas batem ouăle cu zahărul și sarea. Amestecăm bine, după care adăugăm puțin din lapte ( vreo 200 ml). Punem făina cernută și praful de cacao. Dacă ccompoziția nu va avea culoarea dorită, deoarece depinde foarte mult de calitatea prafului de cacao, mai adăugăm puțină cacao. Adăugăm restul laptelui, apoi uleiul.

Coacem clătitele pe tigaia încinsă fără ulei pe ambele părți cîteva secunde.

Eu am obținut aproximativ 16 clătite.

Pentru umplutură vom avea nevoie de 150 gr vișine și cîteva căpșune pe care le-am tăiat roți.

Pregătim crema. Într-un vas adăugăm frișca cu zahărul pudră și Mascarpone. Batem ingredientele cu mixerul cîteva minute pînă la o consistență solidă a cremei.

Asamblăm tortul. Pentru aceasta vom avea nevoie de un cerc pentru tort sau un cerc pentru coacere. Vom fixa la fundul cercului peliculă alimentară. Asamblăm tortul ca în materialul video atașat mai jos. Cernem deasupra pudră cacao.
Decorăm tortul cu fructe. Tortul răcoritor din clătite este gata. Îl putem servi îndată după asamblate sau îl punem la rece pe 1 oră. Poftă bună.

Bunica recomandă