Cheesecake la cuptor

Cheesecake la cuptor

Cheesecake la cuptor

 Deseori avem tendința să-l prepar, dar mereu vroiam să-l fac în așa fel, încît că fie ușor și accesibil chiar și pentru gospodinele care nu au de unde procura cremă de brânză. Îngredientele de bază sunt brânza și biscuiții. Desigur, puteți folosi și crema de brânză Filadelfia, dar eu am ales varianta mai accesibilă. Am ales o brânză moale și cremoasă, nicidecum granulată.  Am trecut-o prin blender și a devenit exact ceea ce îmi trebuia. Urmăriți mai jos ingredientele și etapele pe care le-am urmat.

Ingrediente: 380 gr biscuiți, 120 gr unt, 400 gr brânză ( puteți folosi și cremă de brânză), 150 gr zahăr pudră, 200 gr smântână ( 20-30%), 2 ouă, 2 linguri amidon ( de porumb sau cartof), 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri suc de lămâie.

Pregătim mai întîi tava în care vom coace prăjitura. Am folosit un cerc în care se asamblează torturile. Voi puteți folosi o tavă cu cerc de 20 cm. Am tapetat tava cu hîrtie de copt pe margini și pe partea de jos. 

Trecem biscuiții prin blender. Topim untul la foc mic. Amestecăm amestecul de biscuiți cu untul foarte bine.

 


Turnăm treptat o parte din amestecul de biscuiți și cu o lingura o presăm bine fundul tavei. Mai adăugăm pe margini amestecul și îl presăm bine cu un pahar (înălțimea marginilor -5 cm). Marginile le nivelăm cu o linguriță. Dăm tava în frigider pentru 40 minute. 

Peste 40 minute dăm brânza prin blender pînă devine cremoasă. Punem brânza într-un vas. Punem aici ouăle. Amestecăm bine cu un tel.  Adăugăm treptat smântâna, zahărul pudră, amidonul, zahărul vanilat și sucul de lămâie.

Punem amestecul de brânză peste crusta din tavă. 

Pe poziția de jos a cuptorului punem o tavă cu puțină apă. Aprindem cuptorul la 180C. După ce cuptorul s-a supraîncălzit, punem tava. Cheesecake-ul se va coace 30 min- la 170C și 30 min la 150C. După ce stingem focul, îl lăsăm în cuptor timp de 30 min, apoi îl scoatem să se răcească.

După răcire îl putem servi cu gem sau miere. Poftă bună!!!


Bunica recomandă