Socinichi
Cred ca multe dintre gospodine tin minte aceste prajituri , inca de pe cind ne bucuram de anii studentiei,ani frumiosi,fericiti,ani plini de amintiri.Erau foarte iefteni si cu o cana de compot savuram acest deliciu...Mmmmm,o bunatate,dragele mele,pe care astazi am facut-o si eu.Multe retete gasim pe internet,dar eu le-am facut dupa reteta clasica,reteta anilor ' 70,adaptata gustului acelor,,socinichi" , pe care eu si in prezent il tin minte.Asadar,sa va scriu , cum i-am facut
Ingrediente : 120 ml.smintina,150 gr.zahar,100 gr.unt,0,5 lingurita sare,1 ou,1 lingurita praf de copt,1 plic zahar vanilat,2,3 pahare de faina(la inceput puneti doar 2 pahare,iar al 3-lea pahar la necesitate).
Umplutura:300 gr.brinza proaspata de vaci,2 , 3 linguri de zahar,1 ou mic,1 lingurita zahar vanilat.
Intr-un vas punem zaharul,oul,sarea .si batem cu telul pina ingredientele se umezesc bine.
Adaugam smintina,praful de copt si amestecam.Untul moale de t.camerei il incorporam in faina si amestecam bine,bine,dupa care punem faina in amestecul cu ou si zahar.
Framintam bine aluatul pina coca devine neteda.La necesitate mai adaugam putina faina.
Punem aluatul intr-o pelicula si il punem pe 30 min.la rece.Il scoatem din frigider si il mai adunam putin,dupa care intindem foaia de 2 mlm.pe masa presurata cu faina.
Modelam prajitura,punem pe jumatate de turtita brinza,iar cu cealalta parte o acoperim.
Prajiturile le coacem t.de 25-30 min.180 gr.pina se rumenesc frumos.Cuptorul il supraincalzim din timp.Dupa ce se racesc le pudram cu zahar pudra..
Rumeni,suculenti si gustosi....Pofta buna..!!!Merita sa-i faceti,dragi gospodine!!!