Cornișoare din albuș de ou

Cornișoare din albuș de ou

                                                            Cornișoare din albuș de ou   

Mereu îmi rămîn albușuri de ou după ce coc plăcinte sau cozonac și dacă anterior făceam din ele omletă adăugîndu-i 1, 2 ouă întregi, de ceva timp încerc să le transform în dulciuri, combinîndu-le cu alte ingrediente și ramânînd mulțumită peste așteptările mele.... Astăzi vreau să vă prezint aceste cornulețe, forma lăsînd-o cea clasica, ca să nu ma îndepărtez de ceea ce nespus de mult îmi este drag... adică cornulețele pe care le făceau mamele noastre, doar că rețeta este una proprie, una gîndită de mine și pe care vreau să v-o las și vouă, dragile mele ! Urmăriți cum le-am facut...

Ingrediente: 180 gr.albuș de ou, 280 gr.făină, 200 gr.unt sau untură, margarină, 60 gr.de zahăr, 50 gr.cacao,100 ge.miez de nuci,1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf dr copt (10 gr.). Totul la cîntar, nu la pahar.

Punem albușurile într-un vas adînc, adăugăm zahărul, zahărul vanilat și batem totul cu mixerul pînă obținem o cremă pufoasă.

Praful de copt îl punem în făină și trecem totul prin sită. Punem în albușuri jumatate din cantitatea făinii și cu telul amestecăm încet compoziția. Adăugăm untul de t.camerei (moale sî fie), punem cacao, totul amestecăm. Adăugăm restul făinii și frămîntăm aluatul.

Punem nucile farîmițate mărunt, frîmîntăm pînă aluatul se desprinde de pe mâni. Coca de aluat puțin o întindem o împăturim în 3 și o punem la rece pe cîteva ore (eu l-am lăsat pe noapte în frigider).


Întindem foaia pentru cornulețe cît mai subțire. Modelăm cornulețele.Cornuletele gata făcute la punem la copt pe 25-30 min. 180 C (dar depinde de grosimea lor).

Pudrăm cornulețele cît sunt fierbinți.


Poftă bună...❤
                                                            


Bunica recomandă