Biscuiți pe bază de apă carbogazificată

Biscuiți pe bază de apă carbogazificată

                                                     Biscuiți pe bază de apă carbogazificată

 Niciodată nu am putea spune: " Nu am ingrediente destule pentru a prepara niște biscuiți." Și știți de ce? Pentru că putem prapara biscuiți doar din apă, făină și unt sau margarină, ingrediente de bază pe care toate gospodinele le au în bucătărie. Deși conțin cele mai simple ingrediente, sunt foarte gustoși și puhavi. Putem prepara acești biscuiți minunați fără minim efort. Cei dragi i-au îndrăgit mult... Urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 200 gr apă carbogazificată, 400-450 gr făină, 200 gr margarină de temperatura camerei, 1 linguriță praf de copt, 5 gr drojdie, 30 gr zahăr,1 plic zahar vanilat.

Într-un vas turnăm apa. Tot aici punem drojdia și zahărul. Lăsăm 10 min ca drojdia să se descompună. Făina o amestecăm cu praful de copt,vanilina și o incorporăm în compoziție. Frămîntăm un aluat neted. 

Margarina ( sau putem folosi unt cu un procent mai mic de grăsime) o împărțim în 4 părți. Întindem o turtă cu diametrul de aproximativ 28 cm. O ungem cu o parte din margarină. O împăturim. O ungem cu cealaltă parte din margarină. Vom repeta procedura cu toate bucățile de margarină. Învelim aluatul în peliculă alimentară și îl punem în frigider pe o noapte. Peste noapte scoatem aluatul din frigider, îl lăsăm pe masă vreo 30 min să se încălzească, presurăm peste el si pe masa de lucrul făină și îl întindem cu citorul de 1 cm grosime.Modelăm biscuiții.

Îi punem într-o tavă tapetată cu hîrtie și îi dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 30- 35 min. 

După ce îi scoatem din cuptor, îi pudrăm cu zahăr pudră.Bunica recomandă