Plăcinte foioase din doar 3 ingrediente

Plăcinte foioase din doar 3 ingrediente

Plăcinte ferfenițoase


Vă prezint cele mai simple, accesibile și ieftine plăcinte  din trei ingrediente: făină, apă și sare. Sunt ferfenițoase și foarte delicioase. Aluatul este ascultător, foița nu se rupe ușor. Putem folosi umplutură la dorință. Eu am folosit umplutură de varză murată, pe care am călit-o ușor pe tigaie în puțin ulei și umplutură de brânză aproximativ 500 gr)  pe care am amestecat-o cu un ou. Putem, la fel folosi umplutură de dovleac, mere, cartofi și varză proaspătă. Urmăriți  rețeta pas cu pas.

Ingrediente aluat:


  1. 300 ml apă de temperatura camerei
  2. 500 gr făină
  3. 0,5 linguriță sare.
Într-un vas amestecăm cele trei ingrediente. Mai întîi punem apa de temperatura camerei pe care o amestecăm cu sarea, apoi punem treptat făina cernută. Formăm o cocă de aluat moale pe care o vom înveli în peliculă alimentară și o vom lăsa să se odihnească 10 minute. Peste 10 minute putem modela bilele. Eu am modelat 8 bile.
Întindem turtele de mărimea 15 cm. După ce am terminat de întins turtele, le suprapunem în ulei din abundență. Le lăsăm 15 minute să se odihnească.Modelăm plăcintele. Putem da formă dorită plăcintelor. Vedeți video atașat mai jos.


Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 25-30 minute. După ce am scos plăcintele din cuptor, le stropim ușor cu apă și le acoperim cu un prosop pentru ca să se înmoaie.Poftă bună.


Bunica recomandă