Babă din tăieței în două culori

Babă din tăieței în două culori

                                                         Babă din tăieței în două culori

Joc de culori la tradiționala și delicioasa babă albă sau moșneag ,cum i se mai zice la nordul Moldovei...Farfuria pe o masa de sarbătoare trebuie să fie și aspectuoasă, chiar dacă bucatele ce sunt aranjate în ea sunt impecabile la gust, deaceea am hotarît să o fac puțin mai colorată, adpugînd în mijlocul ei un strat de tăieței ciocolatoși. Gustul e unul deosebit, căci aroma de ciocolată în combinație cu aroma de vanilina îi oferă băbuței mele un gust incomparabil. Urmăriți, așadar, cum am preparat-o.

Ingrediente pentru tăietei ciocolatoși: 2 ouă, 2 linguri cacao, făină cît cuprinde. Aluatul să fie vîrtos.

Ingrediente pentru taiețeii galbeni: 4 ouă, făină cît cuprinde. Aluat vîrtos.

Ingrediente pentru baba in straturi: 500 gr.tăieței de casă galbeni, 250 gr. tăieței de casa ciocolatoși, 8-10 ouă (depinde cît de mari sunt) 100 ml.ulei ,100 ml lapte, 150-200 gr.zahăr (depinde cît de dulce mîncați), 2 plicuri zahăr vanilat, 100 gr.stafide (nu puneți mai mult, căci va avea de suferit textura babei).
Tăiețeii gata îi punem pe 1,2 min la fiert. Preventiv în apa clocotită punem puțin ulei ca să nu se lipească tăiețeii la scurgere. Peste 1, 2 min scoatem tăiețeii, îi strecurăm și îi punem sub jetul cu apă călduță. Adăugăm uleiul, ușor amestecăm. Amestecăm ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, punem laptele.

În tava tapetată cu hîrtie și unsa cu unt punem primul strat de tăieței galbeni. Cu spatula îi presăm ca să se așeze bine pe fundul vasului.

Al doilea strat va fi cel din tăieței ciocolatoși. Închiem aranjatul cu tăieșeii galbeni.Deasupra taiețeilor aranjati în straturi turnăm amestecul din ou, lapte și zahăr. Ca baba să nu fie uscată deasupra o acoperim cu o bucată de hîrtie pentru copt. Cuptorul îl înfierbîntăm din timp. Baba o coacem timp de 1 ora- 1 ora 20 min.180 C.gr.

Baba gata o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răceasca pînă la călduț și mai apoi o proporționăm.

Atenție ! Nu o tăiem fierbinte, căci nu veți avea aspectul dorit! Poftă bună, dragile mele..!!!
Bunica recomandă