Vînătă în adjică crudă la borcan

Vînătă în adjică crudă la borcan

Vînătă în adjică crudă la borcan


Vînăta cu adjică crudă la borcan este foarte solicitată de familia mea şi este un preparat delicios pe care îl putem servi cu diferite bucate din carne. Se pregăteşte repede în comparaţie cu celelalte salate,căci adjica nu necesită fierbere şi ceea ce avem de făcut este ca să prăjim vinetele în ulei pe tigaie. După parerea mea vînăta cu adjică crudă la borcan se face rapid, uşor şi fară mare efort. Vreau să vă zic că acest preparat nici costisitor nu este, chiar dacă nu avem legumele noastre şi trebuie să le procurăm,deoarece piaţa la moment abundă în legume şi preţurile sunt accesibile.Aşadar,dragi gospodine,nu rataţi ocazia să pregătiţi această bunătate,căci, cu siguranţă, o veţi îndrăgi mai ales dacă vă plac bucatele picante.


Ingrediente:


  1. vînătă - 6 kg
  2. gogoșari - 6 b.(folosim gogoşari mari,cărnoşi)
  3. ardei gras - 6 b.
  4. ardei iute - 3 b.
  5. usturoi 150-200 gr.
  6. oţet de masă 6% - 500 ml.
  7. sare după gust.
  8. ulei - 1 l.Mod de preparare:

Spălăm legumele. Tăiem vinetele rondele cu grosimea de 1 cm. Le punem într-un vas curat, le presurăm cu sare după gust, amestecăm. Lăsăm vinetele să stee timp de 30-40 min. după care le stoarcem uşor cu mâna şi le prăjim în ulei pe tigaie ,pe ambele părţi.
Celelalte legume le trecem prin maşina de tocat carne, adăugăm sare după gust,amestecăm, gustăm chiar ca să vedem dacă am sărat suficient, adăugăm oţetul, iarăşi amestecăm şi adjica este gata.Din timp sterilizăm borcanele şi capacele.

Mai jos ataşez video cu prepararea vinetelor pas cu pas. Succese,dragi gospodine!

Bunica recomandă