Tobă din cap de porc și ficat de porc
Ce am mai putea face din capul de porc ? Primul fel de mîncare a fost piftia. Dar a mai rămas carnea, urechile și șoricul. La toate acestea am mai adăugat și ficatul de porc , pe care l-am fiert aparte. Am pregătit și o tobă foarte delicioasă. Iată pașii pe care i-am urmat.
Am ingrijit bine cîteva bucați de carne și le-am pus la fiert. La carnea data am adăugat 1 kg.carne de vițel, am spumat bine carnea și am fiert pîna la gata. Carnea de vițel a fiert mai repede și am luat-o într-un vas aparte. În carne am adăugat mirodenii la fiert: frunze de dafin, piper aromat, usturoi.
Ficatul l-am fiert aparte. Am folosit pentru toba doar jumatate din ficat.
Am taiat totul cubulețe marunte, urechile le-am tăiat pai subțire. Am pus usturoi strivit (1 cacelie) și 1 cacelie tăiată mărunt. Am sărat după gust și am pus piper iute măcinat după gust. Am amestecat totul și am pus amestecul într-o bucată de pînză deasă, adunînd-o sub formă de ruladă.
Totul se adună strîns și punem deasupra un platou de lemn, iar mai apoi o greutate.
Toba se pune în frigider pe o noapte ca să se închege. Aveți grijă ca să puneți toba sub presiune într-o tava, pentru a avea în ce să se scurga grăsimea.
Va doresc să reușiti și sper să vă placă rețeta. Vă asigur, că toba este perfectă la gust... Poftă bună !!!