Primul pas pe care îl vom face este pregătirea saramurii. Vom avea nevoie de usturoi, pe care îl vom curăța de coajă și îl vom strivi. Punem sarea într-un vas, adăugăm condimentele și usturoiul strivit. Frecam cu o lingură bine amestecul.
Vom avea nevoie de slănină de porc de pe spate sau de pe burtă. Tăiem slănina bucăți.
Fiecare bucată o vom tăvăli și o vom freca în amestecul de sare.
Pentru o păstrare mai bună și pe un termen mai lung, slănina o vom înveli în hîrtie alimentară șî o vom pune în congelator.
Există și o altă variantă pentru păstrare. Slănina condimentată se pune în borcan, strîns lipită una de alta. Se pune capac și se dă la rece în frigider. Se mănincă chiar atunci sau cînd deja s-a condimentat ( peste 3-5 zile). Se scoate slănina din comgelator sau din borcan, se rade sarea excesivă și se poate consuma.