Shaorma de casă cu pui

Shaorma de casă cu pui

                                                              Shaorma de casă

Shaorma a devenit de ceva vreme un preparat extrem de căutat și consumat la noi în țară. Oamenii preferă shaorma din comerț, însă noi nu putem fi sigur de calitatea și prospețimea ingredientelor folosite. Deaceea vin la voi cu o alternativă mult mai sigură și mai sănătoasă. Putem prepara shaorma chiar în bucătăria noastre, putem fi siguri ce ingrediente punem si cît sunt ele de sănătoase. Putem combina ingredientele, astfel încît să obținem o shaorma delicioasă. În continuare vă prezint o rețetă de shaorma care  poate fi consumată cu încredere.

Ingrediente pentru 6 shaorma:  300 gr varză ( eu am folosit varză chinezească), 350 gr piept de pui, 2 roșii, 3 castraveți murați, 300 gr cartofi prăjiți ușor pe tigaie, 200 gr sos pentru shaorma sau sos din comerț, 6 foi de lavaș sau 6 lipii libaneze din comerț ( puteți vedea rețetă de lavaș pe blogul nostru).

Preparare sos: Se i-au 200 gr de iaurt sau smîntînă. Se adaugă aici, un cățel de usturoi, 1 linguriță de muștar și sare după gust. Sau mai putem adăuga 1 castravete dat prin zăzătoare măruntă. Se amestecă.

Pentru umplutură vom avea nevoie de cartofi ușor prăjiți pe tigaie. Pieptul de pui îl condimentăm, îl sărăm și îl tăiem felii. Îl călim ușor pe tigaie. Castraveții îi tăiem felii mici. Varza o mărunțim. 


Modelăm shaorma. Punem pe foaia de lavaș sau pe lipie cîte puțin din ingrediente. Îl rulăm.
La fel procedăm cu toate foile de lavaș. Punem bucățile de shaorma pe tigaia înfierbîntată fără ulei cîte 2 minute pe ambele părți.

Poftă bună.

Bunica recomandă