Ruladă umplută de carne

Ruladă umplută de carne

Ruladă umplută de carne


Deseori vrem ceva deosebit cu care să uimim oaspeții în sensul bun al cuvîntului, vrem ceva delicios. Poate că ne-am săturat de găini coapte, de șnițele, de pîrjoale, chiftele. Deaceea, vă prezint cea mai delicioasă ruladă din carne de porc pe care o putem face pentru o masă de sărbătoare. Este foarte delicioasă, aspectuoasă și suculentă, o putem coace atît la focul de afară, cît și în cuptor. Cîndva, așa fel de rulade se pregăteau la nunțile din Moldova, doar că erau puțin mai mici în volum și modul de pregătire era altfel. Erau la fel de gustoase, dar vă asigur, pe acestea le veți îndăgi îndeosebi. Mai jos vă prezint ingredientele pentru 4 bucăți de ruladă. Urmăriți etapele pas cu pas.

Ingrediente: 


  1. 2 kg de carne de porc fără grăsime ( mușchi de porc sau macra)
  2. 400 gr ciuperci proaspete la dorință, puteți folosi și ciuperci conservate.
  3. 400 gr cașcaval la dorință ( Mozzarela, Rosiiskii, Slivochinîi)
  4. 2 căcelii de usturoi
  5. Condimente- sare, piper, oregano, rozmarin, ierburi aromate.


Mod de preparare


Pentru aceste rulade am folosit macră de porc. Vă puteți imagina  ce fel de carne am folosit din imaginea de mai jos. Așadar, pentru fiecare ruladă am folosit patru părți de muschi de porc, cam 500 gr carne pentru fiecare. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, am făcut o tăietură la mijloc, pe lungime pentru a face loc umpluturii. Mai facem căteva tăieturi pentru a obține o bucată de carne mai întinsă. Am bătut carnea cu un ciocan, apoi am condimentat-o cu sarea, piperul și alte condimente. Am frecat fiecare bucată cu usturoi. La fel procedăm cu celelate bucăți de carne. Am lăsat carnea să se îmbibe cu condimente, după care am pregătit celelalte ingrediente.

Pregătim ciupercile, pe care le-am tăiat și le-am sărat. Cașcavalul îl trecem prin răzătoare.  Modelăm rulada. Punem pe fiecare foaie de carne, la mijloc ciuperci și cașcaval, rulăm strîns ca să nu iasă umplutura. Pentru a modela rulada am folosit sfoara. Am legat ruladele cu sfoară, astfel încît să nu o rup. Capetele le-am prins cu scobitori ca să nu iasă umplutura. 


Am încălzit cuptorul la 200C. Am învelit ruladele în hîrtie de copt și le-am pus pe o tavă de copt. 

Coacem ruladele în cuptor la 200C pentru 40-45 minute. Dezvelim ruladele din hîrtia de copt și le lăsăm să se rumenească încă pentru 15 minute pînă carnea obține o culoare rumenă frumoasă. 

Servim ruladele după ce puțin se răcesc alături de frunze de salată și alte legume pregătite după preferințele voastre. Poftă bună.
Bunica recomandă