Ruladă crocantă cu carne de pasăre

Ruladă crocantă cu carne de pasăre

Ruladă cu carne

Am ajuns să ne bucurăm de o sărbătoare în casă sau de o zi liberă pe care vrem să o petrecem alături de cei dragi. Evident că şi trebuie să gătim ceva gustos. Ce face mama sau bunicuţa? Da....aşa este... Fuguţa aduce o pasăre de curte sau din comerţ şi o pregăteşte. Şi dacă din ea face o zeamă sau un sos,cartofi la cuptor sau alte bucate, atunci din pieptul de pasăre repejor putem face şi o ruladă - aperitiv, pe care o putem servi cu diferite legume. O bunătate, dragi gospodine, care se face rapid şi atît timp, cît zeama fierbe la aragaz, rulada se coace la cuptor. Aşadar, vedeţi cum o fac!

Ingrediente aluat: 240-250 gr.făină,1albuş de ou,100 gr.unt,50 ml.apă,0,5 linguriţă sare.

Umplutură: 450-500 gr.piept de pasăre tocat,1gălbenuş de ou(puteţi pune oul întreg),1 ceapă mare,piper iute şi sare după gust,20-30 gr.orez.

Mod de preparare: în untul de temperatura camerei adăugăm albuşul de ou, apa, sarea, făina şi frămîntăm aluatul pînă obţinem o cocă netedă. Acoperim aluatul cu peliculă alimentară şi îl punem în frigider pe 1 oră.

Între timp pregătim umplutura. Carnea o tocăm, ceapa o trecem prin răzătoare, punem gălbenuşul, orezul, condimentăm.


Peste o oră mai frămîntăm puţin aluatul şi îl întindem subţire (1 mlm.) pe masa presurată cu făină .

Ungem foaia cu ulei sau unt topit şi întindem tocătura proporţional.

Rulăm foia strîns.

Punem rulada în tava tapetată cu hîrtie de copt. Înainte de a o pune la copt o ungem cu ou şi o presurăm cu seminţe.

T.coacere 45-55 min.200 gr.C

Rulada se proporţionează cînd se răceşte.Poftă bună!



Bunica recomandă