Buturugă din costițe umplute cu clătite

Buturugă din costițe umplute cu clătite

                                                 Buturugă din costițe     

Astăzi vă prezint o rețetă deosebită atît la gust, cît și la aspect de costițe umplute cu clătite. Vă asigur, oaspeții vor fi impresionați. Puteți pregăti o astfel de buturugă la orice săarbatoare. O puteți umple după imaginația voastră. Eu am umplut-o cu clătite cu cartofi. Am turnat deasupra sos bechamel cu ciuperci. Voi, dragi gospodine, le puteți umple cu sarmale, carne tocată și cartofi. Imaginația și alegerea vă aparține. Urmăriți în continuare ingredientele și rețeta.

Ingrediente: 1, 5 costițe de porc ( lungi, dar dacă sunt mai scurte, le puteți uni), vreo 10 clătite, 350 gr cartofi piureu, cașcaval mozarella, 200 gr ciuperci proaspete sau conservate, condimente pentru carne, sare după gust.

Pentru sos bechamel: 300 ml lapte, 1 lingură făină, 1 linguriță unt, sare și piper după gust. 

Pregătim sosul. Într-un castron amestecăm laptele rece cu făina. Punem castronul pe foc. Avem grijă să amestecăm încontinuu, întrucît se pot face cocolașe. Cînd amestecul a început să fiarbă, punem ciupercile. Sosul va fierve vreo 5 min. Adăugăm untul, sarea și piperul. Stingem focul.

Pregărim umplutura din clătite. Clătitele le tăiem în două. Pe fiecare jumătate punem cartofii piureu și o rulăm ca pe sarmale. Pregătim costițele. Le dezlipim de pielița transparentă de pe oase. Le spălăm bine și le condimentăm. 

Pentru a obține o crustă coaptă pe la margini. Le-am prăjit cîte 2 minute la foc tare pe partea unde este mai multă carne. 

Vom avea nevoie de o tavă rotundă cu cerc ( 20 cm în diametru). Am tapetat-o cu hîrtie. Aranjăm costițele în formă rotundă, astfel încît cotițele să se lipească de margini. Le fixăm și le unim cu scobitori să se mențină stabilitatea.

Aranjăm în mijloc clătitele. Între straturi punem cașcavalul.

Învelim buturuga cu folie de aluminiu, o punem pe o tavă mai mare ( pentru ca să nu curgă în cuptor grăsime) și o punem în cuptorul supraîncălzit la 250C. Cînd costițele încep să se coacă, micșorăm focul la 200C. Le lăsăm să se coacă timp de 1 oră. Peste o oră le scoatem din cuptor, turnăm desupra sosul, adăugăm cașcaval și le mai lăsăm încă 10 min în cuptor.După ce buturuga s-a copt, scoatem atent cercul lateral. O punem atent pe un talger cu tot cu cercul suport ca să nu cadă umplutura. Putem orna buturuga cu verdeață. Poftă bună.                                        


Bunica recomandă