Bătute puhave din piept de pui

Bătute puhave din piept de pui

                                                     Bătute puhave din piept de pui

Ingrediente: 1 piept de pui ( 400 gr), 2 ouă, 200 gr făină, sare și piper după gust, sucul din jumătate de lămîie.

Mai întîi vom pregăti pieptul de pui. Îl vom spăla în căteva ape, după care îl vom tăia fîșii. Fiecare fîșie o vom săra și pipăra după gust. Le vom stropi cu sucul de la lămîie. Vom acoperi carnea cu peliculă alimentară și o vom lăsa să se marineze aproximativ 40 minute.

Între timp pregătim compoziția pentru pane. Vom bate ouăle bine cu un praf de sare.

Vom presura făina pe o farfurie.

Vom trece fiecare fîșie de piept de pui mai întîi prin făină, apoi prin ou. Putem repeta acțiunea de două ori,ca batutele sa fie mai puhave. Vom prăji bătutele pe tigaia încinsă cu ulei la foc mediu spre mic.

După ce bătutele s-au prăjit, le punem pe prosop de hîrtie ca să se

absoarba grăsimea. Poftă bună.


Bunica recomandă